De boeken

Waar te beginnen

Ben je klaar om de Grishaverse te verkennen, maar niet zeker waar je moet beginnen? Eigenlijk is er meer dan één plaats om je reis te beginnen. We hebben het hieronder voor je op een rijtje gezet.

Begin bij het begin

Als je graag de eerste boeken leest die binnen de Grishaverse verschenen, begin dan met de Grisha-trilogie en maak kennis met Alina Starkov, Lichtheerser en Ravka’s enige hoop op redding.

Schim en Schaduw

Dreiging en Duisternis

Val en Verlossing

Shadow and Bone omslag schim en schaduw

Shadow and Bone

Of verdiep je eerst in de Duisterling

In de Grisha-trilogie maak je kennis met de Duisterling. Hoe was hij voor Schim en schaduw? Wat dreef hem? In De jongen uit het woud lees je het verhaal van de Duisterling. Als je graag chronologisch leest, is dit het eerste verhaal om in te stappen. Je kan deze graphic novel natuurlijk ook op een andere moment lezen.

De jongen uit het woud

Of begin met een roofoverval

Je kan prima beginnen met de Kraaien-duologie en we beloven je dat je niet verloren zal zijn. Hier sluit je je aan bij Kaz Brekker’s bende van misdadigers en dieven. Deze duologie speelt zich twee jaar na het einde van de Grisha-trilogie af, maar concentreert zich op een nieuwe reeks personages en verhaallijnen in een ander land.

List & Leugens

Kraai & Koninkrijk

Het avontuur gaat verder

Deze epische duologie speelt zich weer af in Ravka, een jaar na het einde van de Kraaien-duologie. Je kunt hier beginnen, maar we raden je aan eerst de andere boeken in de Grishaverse te lezen als je spoilers wilt vermijden.

donkerblauwe omslag van de verminkte koning, met goud folie in de vorm van twee adelaars.

De verminkte koning

Omslag het oordeel van de wolf.

Het oordeel van de wolf

Angst om je te binden?

Wil je beginnen met lezen, maar heb je geen tijd voor een volledige serie? Probeer dan eens een van deze prachtig geïllustreerde verhalenbundels met Grisha volksverhalen en fabels uit alle hoeken van de Grishaverse. Je kunt De taal der doornen oppakken zonder enige kennis van de rest van de boeken of Boek der heiligen als je al begonnen bent met het verkennen van de Grishaverse.

De taal der doornen

boek der heiligen

Boek der heiligen