De wereld van de Grisha

Verken de Grishaverse van de kusten van het Wandelende Eiland tot de ondoordringbare duisternis van de Schaduwvlakte. Bekijk de kaart om dieper in dit rijk te reizen.

Tip! Klik met je rechtermuisknop op de afbeelding en open in een nieuw tabblad om de afbeelding te vergroten.

De Bottenstraat

Een dodelijke, met ijsbergen bezaaide doorgang tussen de Ware Zee en de Isenvee. Het huis van de legendarische ijsdraak, Rusalye.

Fjerda

Een ijskoud noordelijk land gescheiden van Ravka door dikke permafrost. Magie is verboden in Fjerda. De drüskelle, ofwel heilige soldaten, worden getraind met maar één doel: het tot de laatste persoon uitroeien van de demonische, gevaarlijke Grisha.

Ijsfort

Een zwaar versterkt Fjerdaans fort op een heuvel met uitzicht op de haven van Djerholm. De verdediging is nog nooit met succes doorbroken.

Kertsj

Een kleine eilandnatie met een enorme economische macht. Het centrum van alle internationale handel en een land rijk aan kunst en cultuur, maar ook de thuishaven van een krioelende criminele onderwereld met de hoofdstad Ketterdam als middelpunt. Hoewel slavernij in Kertsj illegaal is, worden Grisha en anderen vaak als contractarbeiders aan rijke kooplieden gebonden onder voorwaarden die op slavernij neerkomen.

Novyi Zem

Novyi Zem is een relatief jong land dat voornamelijk bestaat uit landbouwgrond, een zich uitbreidende grens en bruisende kuststeden. Grotendeels afgescheiden van wereldwijde conflicten door de uitgestrektheid van de Ware Zee, floreert Novyi Zem en is het populair bij mensen die kansen en anonimiteit zoeken, waaronder Grisha.

Ravka

De thuisbasis van het Tweede Leger, een strijdmacht van Grisha soldaten die gezworen hebben Ravka te beschermen. Uitgeput door eeuwen van oorlog met Fjerda in het noorden, en de Shu Han in het zuiden, is Ravka zelf verdeeld door de Onzee (of de Schaduwvlakte) waardoor een groot deel van het land kwetsbaar is geworden en geen toegang heeft tot de havensteden.

Os Alta

Ravka’s hoofdstad, oefenterrein voor de magische militaire elite bekend als de Grisha, en zetel van de monarchie. Os Alta wordt de droomstad genoemd. Het is de hoofdstad van Ravka, de thuisbasis van de Grisha en het grote paleis van de koning. Maar in werkelijkheid lijkt het op een grotere, smerigere versie van de marktstad Keramzin.

Shu Han

De noordelijke grens van Shu Han grenst aan Ravka, maar de twee landen zijn al eeuwenlang in oorlog. Huurlingen van Shu Han reizen vaak naar Ravka om Grisha gevangen te nemen en er experimenten op uit te voeren, op zoek naar de bron van Grisha-krachten.

Het Wandelende Eiland

Een weelderig, groen land waar Grisha-bloed gewaardeerd wordt als geneesmiddel.